Vervolgcursus Hevelrietweven

Heb je eerder een cursus weef je eigen sjaal gevolgd en wil je meer? Of wil je onderzoeken wat er allemaal voor weefmogelijkheden zijn op een hevelrietgetouw? Dit najaar start er op zaterdagochtend een vervolgcursus hevelriet weven bestaande uit 8 lessen van 1,5 uur. Tijdens de lessen krijg je theorie en praktijk en leer je de (on)mogelijkheden kennen van het hevelrietgetouw. Hoe zit een hevelriet nou echt in elkaar, welke patronen kan je met welke technieken maken, hoe werk je met een patroonlat, wat zijn de uitdagingen bij een dubbel riet, hoe werkt het met verschillende kleuren en materialen.

Bij aanvang ontvang je een starterspakketje aan garen. Ter kennismaking zitten er kleine hoeveelheden verschillend materiaal in. Dit is niet voldoende om al je weefprojecten mee af te maken. Aanvullend materiaal kan je eventueel aanschaffen of van thuis meenemen.

Tijdens de lessen zijn er getouwtjes om de praktijkoefeningen op te doen, maar deze kunnen niet mee naar huis. Wil je thuis verder oefenen en heb je geen eigen hevelrietgetouw (rigid heddle / knittersloom), dan kan je voor de duur van de cursus voor 25 euro (plus borg) een getouw met alle toebehoren huren. Laat dit bij je aanmelding wel even weten.

De lesdata zijn op zaterdagochtend van 10.00-11.30:

  • 5, 12, 19 december
  • kerstvakantie
  • 9, 16, 23, 30 januari
  • 6 februari

Deze workshop is geschikt voor iedereen die zelf al een schering op een hevelrietgetouw heeft gezet.

Investering: 150,- euro inclusief starterspakketje met verschillende garens en koffie/thee.

Een vraag stellen kan door een e-mail te sturen aan Jessica met email adres info@weefwinkel.nl of te bellen met 06 138 48 428.

Heb je er zin in en wil je aan deze cursus meedoen? Schrijf je direct in via weefwinkel.nl.

De les wordt verzorgd door Jessica Becker van Studio Weef en vind plaats aan de Jansweg 27-29 in Haarlem, naast het NS station (bij ingang van de meervilt! winkel).