Beschikbare lessen in de online leeromgeving

Met behulp van instructievideo’s leer je vanuit je eigen thuisomgeving weven. Na inschrijving heb je direct toegang tot de lessen en kan je zelf kiezen wanneer, hoe vaak en in welke volgorde je kijkt. De video’s kan je afspelen zodra je bij Studio Weef inlogt met je account. Soms zitten er bij een les ondersteunende documenten die – mocht je dat willen – te printen zijn.

Beginnerscursus schachtengetouw

Na het volgen van alle lessen heb je een zeer gedegen kennis en kan je zonder problemen een schachtengetouw opzetten, met gemak eenvoudige weefpatronen lezen en weefproblemen verhelpen. Voor het volgen van de lessen heb je een schachtengetouw nodig met minimaal 4 schachten, dit kan een tafel- of trappermodel zijn. De weefbreedte van het getouw maakt niet uit. De 49 lessen zijn onderverdeeld in genummerde hoofdstukken:

Voorbereiding weefproject – 1 les
Hoeveel en welk garen heb ik nodig – 4 lessen
Schering maken – 8 lessen
Schering op getouw zetten – 9 lessen
Beginnen met weven – 8 lessen
Afhechten, afhalen en afwerking – 5 lessen
Weef Hulp bij Ongelukken – 10 lessen
Voorbij de basis – 4 lessen

Beginnerscursus hevelrietgetouw

Na het volgen van alle lessen heb je een zeer gedegen kennis en kan je zonder problemen een hevelrietgetouw opzetten en weefproblemen verhelpen. Voor het volgen van de lessen heb je een hevelrietgetouw (sampleIt, knitters loom of rigid heddle loom) nodig. De weefbreedte van het getouw maakt niet uit. De 34 lessen zijn onderverdeeld in genummerde hoofdstukken:

Voorbereiding weefproject – 2 lessen
Hoeveel en welk garen heb ik nodig – 4 lessen
Schering maken – 6 lessen
Schering op getouw zetten – 3 lessen
Beginnen met weven – 6 lessen
Afhechten, afhalen en afwerking – 5 lessen
Weef Hulp bij Ongelukken – 6 lessen

Twee aparte workshops Overshot – één voor schachten en één speciaal voor hevelriet

Na deze workshop Overshot van 14 lessen heeft deze ontzettend veelzijdige weeftechniek geen geheimen meer. Wat is Overshot eigenlijk en hoe lees en weef je het patroon? Waar moet je op letten bij het inrijgen? Maak kennis met vijf verschillende inslagmethodes om zo met een zelfde inrijg, verschillende weefsels te kunnen weven. Aan bod komen de ster- en roosmethode, weven in tegenovergestelden en schaduw- en vlameffect. Vanaf les negen word je uitgenodigd om meer te gaan spelen en je eigen creativiteit de ruimte geven. Je gaat spelen met…wel of geen patroon, blokken, kleur- en inrijgvariaties. Tenslotte is er uitleg over hoe je een eigen Overshot dessin kan ontwerpen en volgen er boekentips.

Workshop Huck – schachten

In deze workshop maak je kennis met Huck (gerstekorrel). Huck is een weefsel met een open structuur en aan de hand van deze workshop leer je hoe open of gesloten de kantstructuur kan zijn. Om een goed beeld te krijgen van wat mogelijk is, weef je een proefweefsel met acht verschillende inslagrapporten en daarna kan de rest van de schering opgeweven worden met eigen creaties.

Workshop Pick-up – hevelriet

Het hevelrietgetouw heeft met zijn zwevende scheringdraden in het riet een groot potentieel. Deze draden kunnen naar wens omhoog of omlaag gebracht worden, waardoor er meer open structuren geweven kunnen worden. Normaal weef je op een hevelrietgetouw standaard een linnenbinding, maar door een zogenaamde pick-up stick te gebruiken til je draden uit deze linnenbinding en ontstaat er een kantweefsel.

Twee aparte workshops Tweed – 1 voor schachten en 1 speciaal ontwikkeld voor hevelriet

In deze workshop weef je een aantal proefweefsels om bekend te raken met tweed patronen en hoe deze ontstaan. Deel 1 gaat over de magie van het kleurenspel en wat de invloed is van kleurgebruik op de patronen. Deel 2 gaat over de klassieke visgraat. Deel 3 gaat over de Schotse ruit en inzicht krijgen in verschillende ruitvariaties.

Workshop zigzag weefsels – schachten

Eerste blik op een zigzagweefsel laat zien dat het een stof is waarbij er een soort net over een linnenbinding weefsel ligt. De zigzaggende patroondraad ligt in een diagonale hoek over de stof en door herhaling van deze inslag ontstaan er diamantvormen. Een schuine lijn in een weefsel is ongebruikelijk, want normaal gesproken liggen draden haaks op elkaar. Waar komt de vervorming vandaan? Hoe het precies zit, leer je in de workshop zigzag weefsels.

Forum voor stellen van vragen

Loop je tegen problemen aan en kom je er niet uit- geen zorgen – via het clubforum kan je vragen stellen aan de weefjuf. Natuurlijk kan je daar ook met anderen delen wat voor moois je hebt gemaakt.

Blijf op de hoogte van nieuwe lessen

Studio Weef is een groeiend educatief platform en je kan met een volledig lidmaatschap ieder kwartaal nieuwe content verwachten. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lessen die worden toegevoegd? Schrijf je in voor de WEEFPOST of volg Studio Weef op de socials

Impressie online leeromgeving:

Winkelwagen
Scroll naar boven